Imporțanta reciclarii maselor plastice

30 % din plasticul produs este folosit pentru ambalare.

Ştiaţi că …

  • Aproximativ 30 % din plasticul produs este folosit pentru ambalare?
  • Cu fiecare tonă de plastic reciclat se economisesc între 700 şi 800 kg de petrol brut?
  • Reciclând o sticlă de plastic se economiseşte energie pentru funcţionarea unui bec de 60W timp de 6 ore?
  • Din 10 PET-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau 1 m2 de covor?
  • Din 50 PET-uri se poate face un pulover?

Materialele plastice sunt folosite masiv pe plan mondial datorită avantajelor pe care acesta le prezintă: preţ de cost redus, greutate specifică redusă, manevrabilitate foarte mare, tehnologie de fabricaţie ieftină.

In tara noastra plasticul ridica numeroase probleme, datorită gradului redus de reciclare. Unul din avantajele maselor plastice il reprezinta faptul ca cea mai mare parte din acestea pot fi reciclate foarte eficient si reutilizate de mai multe ori.

Din 10 PET-uri reciclate se poate fabrica un tricou.
Prima sticlă PET (Tereftalat de Polietilenă) a fost patentată în 1973

Oportunităţi de reciclare

Plasticul poate fi folosit pentru: fibre de poliester (75%), folosite la rândul lor ca materie primă pentru covoare, tapiţerii, jucării, pâsle pentru industria textile, industria auto, folie industrială, saci plastic, chingi, benzi, noi ambalaje PET. Avantajele produselor realizate din plasticul reciclat constau într-un cost de fabricaţie mai ieftin faţă de cele realizate din materii prime.

Sigmapack recupereaza si recicleaza toate desurile de mase plastice rezultate in urma productiei. Se utilizeaza un regranulator de ultima generatie ce permite recuperarea si reutilizarea in proportie de 100% a deseului de productie.

De asemena colecteaza si regranuleaza deseuri de productie de la alte unitati de profil din tara, acestea fiind reciclate si utilizate in productie proprie.

Copyright © SigmaPack. Web design realizat de Weblike PRO
EuPlatesc